FoodLove


Ok, visto que apesar de eu admitir ser uma viciada em açúcar e  nunca ter tido de me preocupar com a minha alimentação, de vez em quando dá-me assim uns devaneios de querer experimentar coisas novas. Felizmente não tenho nenhuma alergia alimentar e tenho a liberdade de comer tudo o que quero, seja bom ou mau.
Infelizmente muitas pessoas não têm a mesma sorte e é por esse motivo que este tema despertou alguma da minha curiosidade, eu gosto de fazer as pessoas felizes e tendo isso em conta também quero poder oferecer aos clientes da Nono's Little Kitchen a oportunidade de também poderem comer os meus cupcakes mesmo tendo alergias.
Desde então tenho feito alguns experimentos de receitas ou sem glúten ou sem lactose, sem açúcar e por aí afora.
Recentemente participei num workshop de Glutenfree Sweets by FOODLOVE ( é um projecto da Stefanie onde ela dá workshops para estimular as pessoas a comerem saudável e a utilizar ingredientes onde podem tirar o máximo de energia possível).
O workshop correu muito bem, a esfera foi excelente ,éramos um pequeno grupo de 10, a maioria das pessoas que participaram tinham algumas alergias ,mas outras assim como eu simplesmente tinham interesse em aprender novas formas de fazer sobremesas ou snacks de uma forma saudável, a Stefanie organizou 8 receitas que elaboramos em pequenos grupos,todos os ingredientes que utilizamos eram sem glúten, sem açúcar, sem lactose.

Ok, al moet ik toegeven dat ik een suiker verslaafde ben en ik heb me nooit zorgen moeten maken over mijn voeding, soms krijg ik wel van die momenten waar ik dan wel zin heb om nieuwe dingen uit te proberen. Gelukkig heb ik geen enkele voedingsallergie en heb ik de vrijheid om alles te eten wat ik maar wil, gezond of niet.

Jammer genoeg heeft niet iedereen hetzelfde geluk, en daarom heeft dit onderwerp mijn nieuwsgierigheid opvangen, ik maak graag mensen gelukkig, en daardoor wil ik aan de klanten van Nono's Little Kitchen de kans geven om ook van mijn lekkere cupcakes te proeven, al hebben ze voedingen allergieën.
Ik heb ondertussen al een paar recepten uitgeprobeerd, soms gewoon glutenvrij, of lactosevrij, suikervrij, of all the way, paleo.
Vorige week heb ik meegedaan aan een toffe workshop, Gluten free Sweets bij FOODLOVE ( dit is een project van Stefanie, ze organiseert workshops waar ze mensen stimuleert om gezonder te eten, hier vind je inspiratie tips & tricks en gezonde recepten ).
De workshop was super tof, leuke sfeer tussen de mensen, wij waren een kleine groep van 10, de meeste hadden wel voeding allergieën, maar sommigen zoals ik, hadden ook gewoon interesse om toffe recepten, desserts & snacks te leren maken op een gezonde manier.
Stefanie heeft 8 recepten samengesteld voor ons en die hebben wij met kleine groepjes samen klaar gemaakt. Al waren wij in een onbekende keuken het samenwerken ging redelijk vlot!
In deze workshop waren alle ingrediënten gluten,suiker & lactosevrij.


Esta é primeira colagem de quatro receitas que fizemos :
Dit is de eerste collage van de 4 recepten dat wij gemaakt hebben:

1: bolo de abacate com fundo de mistura de frutos secos
(avocado taart met een notenbodem)
2: queques de amêndoa com limão,sementes de papoula , bagas azuis, e maçãs (amandel muffins met  limoen maanzaad,blauwe bessen en appels)
3:bolas energeticas de chocolate com raspas de côco
(energie chocolade balletjes met geraspte cocos)
4: bolachas de banana com cranberries
(bananen koekjes met cranberries)
Loved it!!


Na segunda colagem apesar de não ter uma cor muito colorida tudo o que foi feito é super saudável!
Op de tweede collage ziet het er niet zo kleurig uit, maar het is heel erg gezond en lekker!
1: biscoitos de aveia
(havervlokken crackers)
2: panquecas de banana
(banana pannenkoeken)
3: muffins de banana e chocolate

(banana muffins met dadels en chocolade)




Para acompanhar com os biscoitos de aveia fizemos doce de frutos vermelhos, homemade leite feito de cajus, e pudim de sementes de chia

(Bij de crackers hebben wij vers gemaakt confituur met rode vruchten, homemade cashewnotenmelk en nog een chiapudding)

Bolo de amêndoa com limão sementes de papoula, bagas azuis e maçãs

(amandel cake met limoen maanzaad , blauwe bessen en appeltjes).

yummmiee!!

Gostei desta experiência para além de fazer novos conhecimentos não só a nível de comida também foi uma oportunidade de fazer novos contactos com novas pessoas!
se tiverem interesse em FOODLOVE, ou procuram inspiração ? podem seguir no instagram: foodlove blog ou no facebook!

Bom apetite!

Ik vond deze ervaring super leuk! Niet alleen heb ik nieuwe kennis opgedaan qua voeding, maar ook nieuwe mensen leren kennen en dat is altijd tof!
Zeker een aanrader en Stefanie is echt een super meid! Hebben jullie ook interesse in foodlove of zoeken jullie wat inspiratie? Dan kunnen jullie hen op facebook volgen of ook op instagram : foodlove blog.

Smakelijk!





Comments

Popular Posts